Bonbons van 3 ingrediënten met Amandelvulling

Ik zou willen dat ik geuren over kon brengen via een computer, want man wat ruikt het maken van deze bonbons heerlijk. Zodra ik de vulling had gemaakt moest ik mezelf beheersen om de bakvorm niet gelijk weer leeg te lepelen. De vulling van de bonbons bestaat uit amandelpasta gemengd met pure chocolade. Ik heb er verder geen suiker aan toegevoegd waardoor de bonbons niet ontzettend zoet zijn. Ze hebben een heerlijke pure smaak van amandelen. Nog een pluspunt is dat ze uit maar 3 ingrediënten bestaan en ontzettend makkelijk te maken zijn. Ik heb deze bonbons met amandelpasta gemaakt, maar het kan uiteraard met elke soort notenpasta.

Ingrediënten

• 250 gram amandelpasta (100% amandel, zonder suiker toegevoegd)
• 325 gram pure chocolade
• Halve amandelen om de bonbons te versieren

Bereiding

Smelt 125 gram van de chocolade au-bain-marie en meng de gesmolten chocolade met de amandelpasta. Stort dit vervolgens in een laag schaaltje of cakebakvorm die bedekt is met plastic folie. Vouw vervolgens de folie dicht en zet dit minstens 2 uur in de vriezer. De dikte van deze laag zal uiteindelijk de hoogte van je bonbons bepalen.
Als de vulling hard is snijd je de vulling in stukjes van het formaat dat je je bonbons wilt laten hebben.

Hak de overige 200 gram chocolade heel fijn met een kartelmes (het makkelijkste gaat dit met een broodmes) en smelt hiervan 2/3 au-bain-marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je deze van de hittebron en roer je de overige 1/3 fijngehakte chocolade er doorheen. Door dit te doen zal de chocolade zo meteen beter stollen en mooier glanzen.

Wentel de stukjes vulling één voor één door de chocolade. Als je de bonbons met een vork uit de chocolade haalt tik dan een paar keer met de vork op de rand van het kommetje zodat de overtollige chocolade van de bonbon terug in het bakje valt. Schuif de bonbon voorzichtig met een andere vork of met je vinger van de vork en laat de bonbons op een bakpapiertje hard worden.

Als de chocolade tussendoor begint te stollen kan je hem in 10 á 20 seconden in de magnetron weer opwarmen, maar letop! chocolade verbrand heel snel dus kijk na elke 10 seconden of de chocolade alweer zacht is.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: