Kerstkransjes

De kerstboom staat weer! Dat vind ik altijd de leukste avond van het jaar, de avond dat we de kerstboom optuigen. Onder het genot van het hele repertoire aan foute kerstliedjes hangen we de boom altijd helemaal vol met hangertjes maar natuurlijk ook met lekkers. Er hangen bij ons vaak chocolade kerstkransjes in maar ook wel eens gewone kerstkrantjes. Met ‘wel eens’ bedoel ik eigenlijk dat het bijna geen zin heeft om ze op te hangen want we eten ze binnen no time op. Hier is het recept voor deze heerlijke en schattige kerstkransjes.

Ingrediënten:

• 300 gram gram bloem
• 155 gram witte basterdsuiker
• 220 gram koude boter
• 2 eieren
• Snuf zout
• Citroenrasp van een halve citroen
• Amandelschaafsel of kandijsuiker voor de versiering

Bereiding

Doe de bloem, basterdsuiker, citroenrasp en het snufje zout in een kom. Voeg hier de boter in kleine blokjes aan toe en doe als laatste 1 dooier van een ei erbij. Kneed dit met de hand of een keukenmachine tot een glad deeg. Verpak het deeg in plastic en leg het minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 ℃.
Kneed het deeg nog een keer goed door nadat je het uit de koelkast hebt gehaald en rol het uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter. Steek kransjes uit de plak met behulp van 2 uitsteekvormpjes. Ik gebruikte een uitsteekvormpje van 7cm doorsnede voor het kransje en prikte het middelste gaatje met de achterkant van een spuitmondje. Je kan ook een glas gebruiken voor de buitenkant en een dop van een flesje voor het gaatje.
Klop het andere ei los en bestrijk de kransjes hiermee. Decoreer ze vervolgens met kandijsuiker of amandelschaafsel.

Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin gaar en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: