Kleverige Brownie met Kokos

Ik vroeg mijn vriend om ideeën voor nieuwe baksels en hij had eigenlijk maar één verzoek, iets met chocolade en kokos. Nou ben ik zelf niet een enorme fan van chocoladetaart maar ik vond het wel een uitdaging. En ook al heb ik hem zelf niet geproefd, hij is hartstikke goedgekeurd volgens mn proevers. Ik hoop dat jullie er ook van genieten!

Ingrediënten:

Voor de Brownie

• 200 ml water
• 60 gram cacaopoeder
• 170 gram zelfrijzend bakmeel
• 330 gram suiker
• Snuf zout
• Vanillepoeder of 1 zakje vanillesuiker
• 2 eieren
• 100 gram zonnebloemolie
• 200 ml kokosmelk
• Springvorm van 23 cm

Voor de Topping

• 200 ml slagroom
• 100 gram pure chocolade
• 100 gram melk chocolade
• Kokossnippers om te versieren (Het kan ook met kokosrasp)

Bereiding

Kook het water en voeg al roeren de cacaopoeder toe. Breng dit opnieuw aan de kook en laat het ongeveer een minuutje doorkoken tot het iets dikker wordt. Giet het chocolademengsel in een diep bord en dek het af met plastic. Laat het mengsel helemaal afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 ℃
Als het chocolademengsel is afgekoeld mix je met een garde de eieren, zonnebloemolie en de kokosmelk erdoorheen. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, de suiker, het zout en de vanillepoeder. Spatel vervolgens de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Het beslag zal wateriger zijn dan een normaal cakebeslag maar dit hoort. Giet het beslag in een ingevette springvorm.
Bak de brownie in 45 – 50 minuten gaar

Om te zorgen dat de kokos iets meer smaak krijgt heb ik hem even geroosterd. Ik doe dit door de kokos op een bakplaat te leggen en dit heel even onder de grillstand van de oven te doen. Maar letop want dit gaat heel snel, houd de kokos steeds in de gaten! Als de kokos licht bruin begint te kleuren moet je hem uit de oven halen.
Voor de ganache hak je eerst alle chocolade fijn. Breng vervolgens in een steelpannetje de slagroom aan de kook. Als de slagroom kookt haal je het pannetje van het vuur en roer je de chocolade door de slagroom totdat alle chocolade gesmolten is. Giet de ganache over de brownie en decoreer met kokos.

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: