Moeder’s Appeltaart

Appeltaart, elke verjaardag bakte iemand wel een appeltaart, want zelfgemaakte appeltaart is toch nog altijd het meest geliefd op verjaardagen. Vroeger deed mijn moeder het altijd, daarna hielpen wij haar en nog later maakten wij hem vaak zelf. Zo’n heerlijk recept vind ik dit! Gelukkig ben ik eind september jarig en rond die tijd liggen de eerste goudreinetten in de winkel, perfect dus!
Nu is het al weer begin februari en loopt de tijd van de goudreinetten weer af, dus heb ik nog even op de valreep een appeltaartje gebakken. Want ondanks dat een appeltaart natuurlijk met allerlei soorten appels kan vind ik goudreinetten toch wel de allerlekkerste. Deze appeltaart maakte ik samen met mijn nichtje, en volgens mij is dat ook wel een bakkertje in spe.

Ingredienten

• 300 gram bloem
• 200 gram koude boter
• 100 gram witte basterd suiker
• 1 ei, opgeklopt
• 1.5 kilo friszure appels, het liefst goudreinetten
• 100 gram rozijnen
• 75 gram suiker
• kaneel
• citroensap

Bereiding

Doe de bloem en de basterdsuiker in een kom en voeg de boter in kleine klontjes toe. Voeg vervolgens de helft van het ei toe en kneed alles met een koele handen tot een deeg. Vet een springvorm in met boter. Gebruik ongeveer driekwart van het deeg om de springvorm te bekleden en laat de beklede vorm samen met de overige deegbal koud worden in de koelkast.
Wel de rozijnen in heet water en dep ze na 10 minuten droog met een schone theedoek.
Schil ondertussen de appels en verwijder de klokkenhuizen. Snijd dunne plakjes van de appels. Ik voeg steeds na een appel te hebben gesneden een beetje kaneel, suiker, citroensap en wat rozijnen toe zodat dit alles aan het eind goed verdeeld is tussen de appels.

Verwarm de oven voor op  175°C. Vul de taartbodem met het appelmengsel en druk de appels een beetje aan. Rol vervolgens een dunnen plak van de overgebleven deegbal. Snijd hier repen uit en leeg deze als een raster boven op de taart. Bestrijk het raster met het overige ei. Bak de appeltaart in ongeveer een uur goudbruin gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: