Rozige Aardbeientaartjes

Eigenlijk is taartje het beste als heerlijk zomergebakje. Ik stel me dan een zomermiddag voor op een stoeltje in de zon. Misschien wel een zomerse verjaardag in de tuin met dit als taart. Maar omdat hij er zo mooi uitziet als een roos vond ik het ook wel een heel geschikt valentijnsgebakje! Ik zou liever deze rozen willen dan echte rozen;)

Ingrediënten voor 8-10

Voor de Tartelettes

• 175 gram bloem
• 70 gram poedersuiker
• 30 gram amandelmeel
• Snuf zout
• 100 gram koude boter in blokjes gesneden
• 1/2 ei, losgeklopt
• kleine tartelettevormpjes

Voor de Vulling

• 500 ml melk
• 150 gram fijne kristalsuiker
• een vanillestukje of wat vanillesuiker
• 4 eidooiers
• 2 eetlepels bloem
• 500 gram aardbeien
• OF voor als je een snel taartje wil: een zakjes kant en klaar-poeder om banketbakkersroom mee te maken.

Bereiding

Doe de bloem en de poedersuiker samen met het amandelmeel en het zout in een kom. Meng dit goed door elkaar. Voeg dan de boter en het halve ei toe en kneed het tot een mooie deegbal. Druk de deegbal plat, verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.

Ondertussen kun je de banketbakkersroom maken.
Doe 450 ml melk, de helft van de suiker en de vanille in een pan en breng dit aan de kook. Klop in een kom de eidooiers, de overige suiker, 50 ml melk en de bloem tot een egaal papje. Als de melk kookt schenk je de helft van de kokende melk bij het eidooierpapje en roer je het goed door tot een egaal geheel. Giet het dan weer terug bij de melk in het pannetje en breng alles opnieuw aan de kook onder constant roeren. De banketbakkersroom zal indikken. Laat het 2 minuten op laag vuur inkoken. Giet de banketbakkesroom in een diep bord, dek het af met plasticfolie om velvorming te verkomen en laat het afkoelen in de koelkast.

Als het deeg genoeg gekoeld is kun je de tartelettes gaan maken. Rol een plak van ongeveer een halve centimeter dik en bekleed de vormpjes. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en zet de vormpjes voor 10 minuutjes in de vriezer. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 180 °C. Haal de tartelettes uit de vriezer en bak ze in ongeveer 15 min goudbruin gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Vul de tartelettes met een laagje banketbakkersroom en snijd de aardbeien in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs in cirkels zodat er een roos-vorm ontstaat. Het midden heb ik opgevuld met een eindstukje van een aardbei.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: