Heerlijke Chewy Chocolate Chip Cookies

In the Cookie of Life, Friends are the Chocolate Chips.”

-Salman Rushdie

Heel belangrijk dus die chocolate chips 😉 Maar dat is niet het enige wat ik zo lekker vind aan deze koekjes. Ze zijn knapperig aan de randjes en chewy aan de binnenkant, ronduit verslavend en nog een super makkelijk om te maken. Ik hakte een reep chocolade in stukjes maar de koekjes komen vast mooier uit de oven als je echte chocolatechips gebruikt. Ze smaken in ieder geval heerlijk! Dit recept is voor de echte koekjesliefhebbers want er komen ruim 30 koekjes uit.

Ingrediënten voor ongeveer 30 koekjes

• 225 gram boter, op kamertemperatuur.
• 400 gram licht bruine basterdsuiker suiker
• 1 zakje vanillesuiker of wat vanille
• 2 eieren
• 400 gram bloem
• 5 gram baksoda, dat is 1 zakje
• 3 gram bakpoeder
• Snuf zout
• 300 gram chocolade.*


*Ik gebruikte een mix van pure chcolade en 32% melkchcolade (Van Tony Chocolonley) en dit was een groot succes. Maar het kan met elke reep chocolade of met chocoladechips.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de bloem, het baksoda, bakpoeder en het zout in een kom.
Vervolgens klop je in een andere kom de boter samen met de suiker luchtig. Voeg de eieren en het vanille toe aan dit botermengsel en klop het geheel tot een luchtig mengsel. Dit kan wel een paar minuten duren. Voeg de droge ingrediënten (bloem etc.) toe en meng dit goed. Hak de chocolade fijn, maar niet te fijn, juist af en toe een groot stuk chocolade is heerlijk in de koekjes! Spatel de chocolade door het deeg. Rol met je handen balletjes van het deeg met een doorsnede van ongeveer 4 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes is want ze zullen nog veel groeien in de oven. Bak de koekjes in 10 min lichtbruin gaar. Ze hoeven niet heel goudbruin te zijn want dan zijn ze eigenlijk te gaar. Een beetje chewy is juist heerlijk!

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: