Paasbroodjes

Het is bijna Pasen! En voor mij is Pasen eigenlijk vooral lekker ontbijten of brunchen, het liefst in het zonnetje. Maar voor Pasen vierde ik altijd nog Palmpasen, met een palmpaasstok en een broodhaantje. Die broodhaantjes vond ik vroeger zo lekker, en dan vooral als ze net uit de oven kwamen natuurlijk. Maar omdat Palmpasen al geweest is heb ik deze keer de broodjes in haasjesvorm gemaakt. Vrolijk Pasen alvast!

Ingrediënten

• 7 gram gist
• 30 gram suiker
• Een zakje vanillesuiker of wat vanille-extract
• 240 gram lauwwarm water
• 400 gram bloem
• 15 gram boter, op kamertemperatuur
• 15 gram olijfolie of zonnebloemolie
• 6 gram zout
• Ei om te bestrijken
• Een paar rozijnen voor de oogjes

Bereiding

Roer de suiker, vanille, het gist en het lauwwarme water door elkaar en laat dit 5 minuutjes staan. Voeg dan de bloem, boter, olie en het zout toe en kneed het geheel met de handen of met een mixer met een deeghaak tot een geheel. Kneed het geheel ongeveer 10 minuten goed door. Leg het deeg in een kom die ingesmeerd is met olie en span over de bovenkant van de kom plasticfolie. Laat dit ongeveer 1 á 1.5 uur rijzen op een warme plek. Ik had de bak lekker in het zonnetje gezet.

Stort het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed het kort door. Vorm vervolgens de haasjes. Rol als eerste een sliert deeg en rol deze op als een slakkenhuis. Het uiteinde van het slakkenhuis is het voorpootje van de haas. Maak daarna een ovaal bolletje en knip de achterkant in met een schaar zodat er oren ontstaan. Dit is het hoofdje. Plak deze met een beetje water op het lichaam. Maak vervolgens een staartje van een klein bolletje deeg en steek als laatste een rozijn als oog in het kopje. Bestrijk de haasjes met wat ei en laat ze nog ongeveer een kwartiertje op de bakplaat liggen op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven voor op 200  °C en bak de haasjes in ongeveer 20 minuutjes goudbruin gaar.

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: