Kaneelbroodjes

Het is bijna Pasen en het weer lijkt wel zomers op dit moment! Blauwe lucht, volop zon en al bijna 20 graden, en dan is het nog maar begin april! Heerlijk moet ik zeggen. Nu vertoeven wij vooral thuis en soms op het balkon met de corona crisis, maar genoeg tijd dus om te bakken. En de momenten dat het huis dan ruikt naar verse kaneelbroodjes en dat je dan een warm broodje kan opeten in de zon, zijn toch wel de beste momenten van deze lente!

Ingrediënten

Voor de broodjes

• 180 ml lauwwarme melk
• 7 gram gist
• 50 gram suiker
• 1.5 ei *
• 60 gram gesmolten boter
• 390 gram bloem
• 6 gram zout

Voor de kaneelvulling

• 12 gram bruine basterdsuiker
• 2 eetlepels kaneel
• 60 gram boter, op kamertemperatuur

*De andere helft van het ei kun je invriezen, als eitje bakken of gebruiken voor het bestrijken van bijvoorbeeld deze paashaantjes.

Bereiding

Roer de suiker, de lauwwarme melk en het gist door elkaar en laat dit 5 minuutjes staan. Voeg dan de bloem, boter, de eieren en het zout toe en kneed het geheel met de handen of met een mixer met een deeghaak tot een geheel. Kneed het geheel ongeveer 10 minuten goed door. Leg het deeg in een kom die ingesmeerd is met olie en span over de bovenkant van de kom plasticfolie. Laat dit ongeveer 1 á 1.5 uur rijzen op een warme plek.

Stort het deeg op een bebloemd werkblad en rol het uit tot een plak van ongeveer 23 cm x 35 cm. Meng de bruine basterdsuiker en kaneel voor de vulling. Smeer de plak in met boter en strooi de kaneelsuiker over de boter. Wrijf de suiker goed in de boter zodat hij blijft plakken. Rol de deegplak op en begin aan de korte kant van het deeg zodat je een dikke rol krijgt. Snijd deze rol in 9 plakken. Leg de plakken in een vierkant bakblik of een ovenschaal en span een stukje plastic over de bovenkant. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en bak de kaneelbroodjes in 20-25 minuten goudbruin gaar.

Ik vind de kaneelbroodje warm het allerlekkerste. Voor de echte zoetekauw is een laagje glazuur over deze broodjes ook heerlijk!

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: