Rabarbercake

Rabarber is eigenlijk een groente en dus is deze cake een groentecake, maar dat klinkt toch wat minder lekker. De rabarbertijd is net begonnen en dus werd het tijd voor een heerlijk rabarber recept. Deze cake maak je op z’n kop met rabarber aan de onderkant waardoor je een prachtig kleurrijk laagje krijgt bovenop de cake. Heel makkelijk maar toch heel feestelijk.

Ingrediënten

• 400 gram rabarber
• 100 gram suiker
• 200 gram boter
• 200 gram suiker (dus 300 gram suiker in totaal)
• Vanillepoeder of vanille-extract.
• 4 eieren
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 2 eetlepels aardbeienjam
• Bakvorm. Het beste kan je een dichte bakvorm gebruiken zoals een taartpan. Bij een springvorm kunnen er wat sappen van de rabarber gaan lekken. Het kan wel met een springvorm hoor, maar een dichte bakvorm is ideaal.

Bereiding

Beboter de bakvorm en bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier. Vet dit bakpapier ook in met boter. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer anderhalve centimeter lang en omwentel ze met 100 gram suiker. Bedek de bodem van de bakvorm met de rabarber en strooi de overige suiker van het omwentelen over de rabarber.
Verwarm de oven voor op 160 ℃.

Klop de boter samen met de 200 gram suiker en de vanille luchtig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Het mengsel zal er nu een beetje geschift uitzien, maar dit komt zomenteen allemaal goed! Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje al mixend toe aan het botermengsel. Als het een egaal beslag is mix je het geheel nog 2 minuten op de hoogste stand luchtig.

Verdeel het cakebeslag over de rabarberstukjes en bak de cake in 45-55 minuten gaar. Laat de cake 5 minuutjes staan als deze uit de oven komt, maar keer hem daarna om op een rooster en verwijder de vorm. Als je te lang wacht zal de cake moeilijker uit de vorm te halen zijn.
Vermeng 3 eetlepels aardbeienjam met 2 eetlepels water en verwarm dit 30 seconden in de magnetron. Bestrijk hiermee het rabarberlaagje voor extra glans.

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: