Zandkoekjes

Zandkoekjes zijn denk ik wel een van mijn favoriete koekjes. Heel eenvoudig maar niet minder lekker. Een recept is voor ongeveer 40 koekjes maar ik moet zeggen dat bij mij vaak niet alle koekjes de oven halen. Het deeg zelf is zo lekker! Veel bak en snoepplezier!

Ingrediënten

• 270 gram bloem
• 130 gram witte basterdsuiker
• 200 gram boter
• 1 ei, losgeklopt
• De rasp van 1 citroen
• 1 zakje vanille suiker
• Snufje zout

Bereiding

Doe de bloem, suiker, boter citroenrasp, vanillesuiker en het zout in een kom. Voeg hier de helft van het ei bij en kneed het geheel met een koele hand tot een geheel. Bewaar de andere helft van het ei, dit gebruik je later weer. Verpak het deeg in plastic en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed het deeg nog even door zodat het weer soepel is en rol het vervolgens uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Steek met koekjesvormpjes of met een glas de koekjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de koekjes met het overgebleven ei.

Bak de koekjes 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn en laat de koekjes vervolgens afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: