Sinaasappel Cakejes

Morgen is het Koningsdag! Normaal voor mij een dag waarop ik in de vroege ochtend al op sta en vervolgens de hele dag langs de rommelmarkten struin. Met als lunch oranje gebak! Koningsdag is absoluut mijn favoriete feestdag. Helaas gaat de markt dit jaar voor de tweede keer niet door maar om helemaal niets te doen vind ik ook raar. Dus de traditie van oranjegebak zetten wij morgen thuis verder! Vandaag maakte ik alvast deze oranje cakejes. Heel simpel en met een pure sinaasappelsmaak. Ik ben al in de oranje stemming!

Ingrediënten voor 12 cakejes

• 2 sinaasappels
• 2 eieren
• 100 ml zonnebloemolie
• Vanillepoeder of vanille-extract.
• 140 gram suiker
• 2 tl bakpoeder
• 1 tl baksoda
• 200 gram bloem
• Muffin bakvorm
• 100 gram poedersuiker
• Eventueel nog chocolaatjes om de cakejes te versieren


Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ℃.
Pers de sinaasappels uit en rasp het oranje gedeelte van de schil.
Meng in een kom de eieren, versgeperste sinaasappelsap en de sinaasappelzest, de zonnebloemolie, de vanille en de suiker tot het een geheel is. Meng vervolgens in een andere kom de bloem samen met de bakpoeder en de baksoda. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en klop het geheel 2 minuten op de hoogste stand met een mixer. Verdeel het beslag over de met vormpjes bedekte bakvorm en bak de muffins 20-22 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de cakejes op een rooster afkoelen.
Als de cakejes afgekoeld zijn kun je het glazuur gaan maken. Meng hiervoor de poedersuiker met ongeveer 3 eetlepels water en wat oranje kleurstof. (Ik mixte rood en geel) Voeg het water beetje bij beetje toe tot het glazuur de juiste consistentie heeft. En versieren maar!

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: